18 Ocak 2019 Cuma

Taze yumurta ayırt etmek nasıl

ayır etmek yumurta
taze yumurta ayırt etmek
Yumurta pişirme ve hamur işlerinde en değerli" müttefiklerimizden" biridir.Taze olduğundan emin olmak için onu bulmanın basit yolları vardır.

İlk bakışta...

  1. Yumurtalar paketlenirse, kalite sınıfı (A,B,C), ağırlık, paketleme tarihi veya yumurta, doğum tarihi ve yumurta bitimi için paketleme ayrıntılarını kontrol edin.Haktan, emin marketten vb. satın aldığınız kilerden ilgi aldığınızdan emin olun.
  2. Her zaman çatlamayan yumurtalar alırsınız ve kabukları kan veya kir izleri içermez:
Ne kadar taze?
  • "Kural", yumurtanın ne kadar taze olduğu, ne kadar kolay olduğunu söylüyor.Yumurta testini suyla yaparsanız, taze yumurta(en fazla 5 gün ) en alta iner ve yatay konumda kalır, daha az taze (yaklaşık 1 hafta) dikey olarak asılı kalır, bayat (3 hafta ) bu nedenle tüketim için uygun değildir.
  • "ses kontrolü" ile de deneyin.Sadece yumurtayı kulağınızla koyun ve hafifçe sallayın.Sarısı duvarlara çarpa mamalıdır.
  • Haşlanmış taze yumurta, temizlerken kabuğun üzerinde beyaz renkte bir miktar bırakır.
  • Bir tabağa çiğ bir yumurta kırdığınızda, yumurta sarısı ve yumurta beyazı birleşir. Daha az taze olan yumurta daha parlak beyazlığa sahiptir ve yumurta sarısı düz beyazlığa sahiptir ve yumurta sarısı düz olma eğilimindedir.
  • Taze bir yumurta kokusu yoğun ve nahoş değildir, yumurta akı homojendir ve yumurtayı kırdığınız koku, sizi tüketime yoğun olmadığı konusunda uyaran ilk özelliktir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kemik gelişimine iyi gelen besinler

kemik gelişimine besin Sütün andropozdan korunmasını sağlayacak 1 numaralı yemek olduğunu düşünüyor musunuz? Tekrar düşün! Amerikalı araştır...