patates kızartması |
Tanım Fransız kızartması
hakkında konuşurken, şu resim aklımızda beliriyor: patatesler(genelikle)Çubuklar halinde kesilmiş ve dışarısında keskin bir doku eşliğinde ve dışarısında keskin bir doku eşliğinde ve içindekilerde püreye yaklaşan kadife gibi altın bir görünüme kadar kızartılıyor. Kesinlikle farklı lezzetler var, ancak yukarıdaki açıklama bence mükemmel patates kızartması.
Tarihçe
Patates kızartmasının Belçika'dan geldiği genel bir varsayımdır.Ancak, elbette, birçok başka ülkenin de kendi değişkenleri vardır.Dünya çapında yaygın yayılmaları, çoğunlukla, fasit food endüstri yoluyla, özellikle de Fransız kızartması (Fransız kızartma tavası) olarak adlandırılan ABD'den gerçekleşmiştir.İkinci Dünya Savaşı sırasında, Belçika'daki patates kızartması ile karşılaştıklarında ve "Fransız" olarak adlandırılan isim, ABD askerleri arasında hakim görünüyor.Fransa'da yeni kızartılmış patateslere "patates kızartması", yani "patates kızartması" denir.Patates kızartmasının ulusal gıda olduğu düşünülen Belçika'da, Avrupa'da kişi başına en fazla tüketiminin bulunduğunu belirtmek ilginçtir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder