24 Kasım 2018 Cumartesi

hızlı index

Hızlı İndex Alma Yöntemi

Kategori : Faydalı Bilgiler

Hızlı İndex Alma Yöntemi … İnsanlar gün içerisinde çoğu kez birden fazla zamanda arama motorlarını kullanmaktadırlar. İnsanların aradığı içerikle uyumlu sitelerin karşısına çıkmasını sağlayan arama motorları arasında en etkili ve güvenilir sistemi sunan Google arama motorudur. Google, SEO algoritmasını sürekli olarak güncellemekte ve birtakım yenilikler yapmaktadır. Bizler de internet sitemizde webmasterlere hitap edecek olan bu konuyu açmak istedik. Bu konumuzda özellikle WordPress Sitelerin Nasıl Hızlı İndeks alabileceklerini açıklamak istiyoruz. Lütfen sitemizi sosyal medyada arkadaşlarınızla paylaşmayı unutmayınız. Google’nin bir önceki sisteminde “Site Ekle”me adlı bir bölüm mevcuttu. Buraya sitemizde oluşturduğumuz dosyanın URL’sini girdiğimiz zaman anında indeks alabiliyorduk. Fakat son zamanlarda yapılan güncellemeler neticesinde bu özellik Google’dan kaldırıldı. Hiç kimsenin bilmediği fakat kendimizin oldukça başarılı sonuçlar aldığı bazı hızlı index alma yöntemlerini ve herkesçe bilinen yöntemleri derleyerek internet sitemize ekledik. Aşağıda paylaşacağımız yönergelere dikkatli bir şekilde uyarsanız google’de sitenizin konuları güncel olarak indekslenir ve indexlenme hızı artar. Sitenizi anında indexletmek istiyorsanız aşağıda yazacağımız kriterleri deneyebilirsiniz.
1.) Google Gibi Getir: Bunun için öncelikle Google Site Yöneticisi Araçları hesabınızın bulunması ve bu hesabınıza sitenizi eklemeniz gerekiyor. Google Site Yöneticisi Araçları’na girip sitenizi ekledikten sonra sitenizin <head></head> etiketleri arasında site doğrulama kodunu eklemeniz gerekmektedir. Ardından gönder butonuna basarak sitenizi Google Site Yöneticisi Araçları’na eklemiş oluyorsunuz. Peki bu ekleme işlemini tamamladınız. Her şey gayet iyi ve güzel gözüküyor. Tüm işimiz burada noktalanıyor mu ? Hayır. Şimdi yapmamız gereken en önemli aşamalara geçiyoruz. Google Site Yöneticisi Araçların’da sol menüde yer alan “Google Gibi Getir” yazısını buluyoruz. Bu yazıya eklemek istediğimiz URL adresini yazıyoruz ve biraz bekliyoruz. Ardından dizine ekleme isteği gönder butonuna basarak sitemizin hızlı bir şekilde index alması için Google Botlarını sitemize yönlendirmiş oluyoruz. Bu şuanda piyasada en hızlı index alma yöntemlerinden birisidir ve en etkili yöntemdir.
2.) Google Plus: Bunun için Google arama motoruna girerek “Google Plus” diye aratıyoruz ve “Google Plus” kaydımızı gerçekleştiriyoruz. Daha sonra sol menüde yer alan “Profil” yazısına tıklıyorsunuz. Açılan sayfada sağ alt bölümde kalem ikonu çıkacaktır. O kalem ikonuna basarak oraya sitemizin başlığını ve Google’ye eklenmesini istediğimiz Site URL’sini yazarak “Yayınla” butonuna basıyoruz. Bu yöntem daha önce internet ortamında hiçbir hızlı index alma sitesinde paylaşılmamıştır. Tamamen sonkez.com ekibinin tespitlerinden oluşmaktadır. Sitenizin daha da hızlı index almasını istiyorsanız Google Plus’taki takipçi sayınızı arttırmaya da çalışabilirsiniz.
3.) Site Pingleme Servislerini Kullanın: Google algoritması Ping servislerinden dizine yapılan başvurulara da çok önem vermektedir. Bunun için birtakım pingleme siteleri kullanılmaktadır. Pingleme sitelerine site adresleri yazılarak sitenize çeşitli arama motorlarının botları çağırılmaktadır. Aslında ping siteleri sadece Google arama motoru için değil Yandex, Bing, MSN gibi çeşitli arama motorları için de çağrı anlamı taşımaktadır. Bu yüzden sitemize yazı ekledikten sonra mutlaka ping servislerini kullanmanız gerekiyor. Fakat sitenizin ceza almaması için de ölçülü bir şekilde kullanmakta fayda vardır. Şöyle düşünün. Bir kişiye sürekli aynı kelimeleri söylüyorsunuz. O kişi en sonunda dayanamayıp tokat atacaktır. İşte bu durumla karşılaşmak istemiyorsanız pingleme yaparken sadece gerektiği kadar kullanmanızı tavsiye ederiz. Şuanda piyasada kullanımı en kolay olan ping siteleri arasında Pingomatic ve Mass-Ping siteleri yer almaktadır. İlgili sitelere girerek gerekli formu doldurduktan sonra pinglemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
4.) Paravan Blog Açımı: Sitenizin Google’de daha hızlı indekslenmesini istiyorsanız aynı zamanda Blogspot gibi ücretsiz blog sitelerden paravan blog açarak sitenizin daha da güçlenmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede Google botları sitenizi daha sıkı bir şekilde inceleyecektir. Paravan blog açımının indeksleme konusundaki katkıları uzun dönemde gözükecektir. Ancak paravan blog açarken de birkaç noktaya dikkat etmeniz gerekiyor. Öncelikle açacağınız paravan blogun yeteri kadar özgün içeriğe sahip olmasına dikkat ediniz. Çünkü Google özgün olmayan siteleri sevmez. Bu yüzden özgün olmayan sitelerin indeks konusunda da şanslarının az olduğunu elde etmiş olduğumuz deneyimler neticesinde söyleyebiliriz.
5.) Günlük Belirli Miktarda Özgün İçerik Giriniz: Sitenize günlük belirli sayıda özgün içerik girmeniz de bir süre sonra Google’nin sitenizi anında indekslemesine neden olacaktır. Ancak içeriklerinizin de kaliteli olmasına, yazım kurallarına özen gösterilmesine ve kullanıcılar tarafından okunabilirlik derecelerinin yüksek olmasına özen gösteriniz. Günümüzde pek çok site bu kriterlere dikkat etmemektedir. Dolayısıyla indeksleme sayıları da uzun olabilmektedir. Daha hızlı index almak istiyorsanız içeriğinizin mutlaka özgün olması gerekir.
6.) Sosyal Medya’dan Sitelerinizi Tanıtın: Bu yazdığımız madde de meyvelerini uzun dönemde verecek olan bir konudur. Çünkü sosyal medya hesaplarının oluşturulması, onların belirli bir takipçi sayısına ulaştırılması ve bunun sonucunda o sosyal medya hesabınızdan ana siteye vereceğiniz link epey bir zaman almaktadır. Siteniz için sosyal medya hesabı oluşturabileceğiniz pek çok site mevcuttur. Birkaç tane en bilinen sosyal medya hesabını sıralayacak olursak Tumblr, Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, Flickr vb. siteler olarak karşımıza çıkmaktadır.
Bir önceki konumuz olan “Menşe Ülkesinde Transit Halinde” Ne Demek ? konusuna göz atmak için ilgili linke tıklayabilirsiniz.

Belki bu yazılarda ilginizi çekebilir 😊:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kemik gelişimine iyi gelen besinler

kemik gelişimine besin Sütün andropozdan korunmasını sağlayacak 1 numaralı yemek olduğunu düşünüyor musunuz? Tekrar düşün! Amerikalı araştır...