23 Mayıs 2018 Çarşamba

Erdoğan zaferi için Maduro'yu kutladı

Erdoğan'dan Moduro  telefon

ABD,Kanada, AB ve bazı 10 Latin Amerika ülkesi seçimlerden sonuçları kabul etmeyeceklerini açıklamıştı.


Türk cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, bugün kuvvetle uluslar ası tolum eleştirilen bir seçim sürecinin ardından Venezuela Başkanıı olarak görev yaptığı yeniden seçilmek üzerinde meslektaşını Nicolas Maduro tebrik etti.

Erdoğan Madouri geçtikleri gece boyunca vardı bir telefon görüşmesi terki ederek Rus mevkidaşı Vladimir Putin, uluslar ası camiada önemli bir role sahip az sayıda ülke liderlerinin ardından Venezuela başkanı tebrik etti.


Sosyalist Nicolas Maduro kadar eski muhaliflerden, oyların% 68 ile Pazar seçildi. muhalefet " dolandırıcılık" kınayan, seçimleri boykot Ancak bu seçimlerde çekimser, 54% ulaştı.


ABD, Amerikalılar tarafından "komedi" özelikli duyurdu ve Lima Grubu, Arjantin, Brezilya, Kanada, Kolombiya ve Meksika dahil 14 Amerikan ve Karayıp ülkeleri koalisyonu tarafından reddedildi zaman.Pazartesi günü Venezüella'daki büyük elçileri iptal ettiler.

Madouri dün Washington'dan yeni ekonomik yaptırımlar yeniden seçilmesinin ertesi günü izleyen, Karakas, en üst düzey ABD diplomatik temsilciliği Amerikan maslahatgüzar sınır dışı açıkladı.

Ekim ayında Türkiye'ye ziyarette, Madouri Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından bir bir "farklı bir dünya" için Türkiye ile Venezuela sahip ortak vizyonun konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kemik gelişimine iyi gelen besinler

kemik gelişimine besin Sütün andropozdan korunmasını sağlayacak 1 numaralı yemek olduğunu düşünüyor musunuz? Tekrar düşün! Amerikalı araştır...