29 Ocak 2018 Pazartesi

311 terörist propaganda için 9 gün içinde tutuklandı

311 terörist propaganda için 9 gün içinde tutuklandı
311 terörist propaganda için 9 gün içinde tutuklandı

Türk yetkililer Ankara'nın Suriye'nin kuzeyindeki Kürt militan saldırısına karşı sosyal medyada "terörist propaganda" yapmaktan şüphelenerek 300'den fazla kişiyi gözaltına aldı.
İçişleri bakanlığı, 20 Ocak'tan bu yana "Afrika'da operasyonla bağlantılı olarak sosyal medyada terörist propaganda yüzünden 311 kişi gözaltına alındı," dedi.
Türkiye'nin Suriye "halkın koruma birimleri" (YPG), Ankara tarafından "terörist" özelliği Kürt milislerin karşı Afrin bölgesi (kuzeybatısında Suriye) saldırganlık Ocak 20 yürütülen, ancak mücadelede Washington'un müttefiki olan cihatçılara karşı.
Türk İçişleri Bakanlığı tutuklama için herhangi bir açıklama verdi ama yetkililer ağırlıklı çoğu Kürtlerin yaşadığı İstanbul ve Türkiye'nin güneydoğusunda, ülke genelinde geçen hafta çok sayıda kişinin gözaltına yapmıştı.
Türkiye'de, HEP ana Kürt yanlısı partinin pek çok yerel yetkililer, ayrıca tanımı verilmiştir Ankara'da bu saldırıyı, başlayan beri tutuklandı "zeytin dalı".
G İnternet sitesi, bugün açıklanan bir bildiride, "istila" adı verilen Türk operasyonunu "uluslararası topluma" derhal "durdurmak için derhal harekete geçmeye" çağırıyor.
HEP yetkilisi Fransız Ajansa, 209 üyenin "terörist propaganda" ve "nefreti kışkırtma" nedeniyle 20 Ocak'tan beri tutuklandığını söyledi.
Sivil toplum örgütleri ifade özgürlüğü konusunda endişelerini dile getirdiler. İnsan Hakları İzleme Örgütü (HAR) geçtiğimiz hafta Türk makamlarının eleştirilere tahammül etmediğini kınadı.
Afşin'deki operasyonun başlamasından sonra Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ulusal birlik çağrısında bulundu ve saldırıya karşı protesto edenlerin "çok yüksek bir bedel" ödeyeceğini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kemik gelişimine iyi gelen besinler

kemik gelişimine besin Sütün andropozdan korunmasını sağlayacak 1 numaralı yemek olduğunu düşünüyor musunuz? Tekrar düşün! Amerikalı araştır...