29 Ocak 2018 Pazartesi

Türkiye'nin en önemli zaferi Suriye Aerodinamiği sağlandı

türkiye'nin en önemli zaferi Suriye Afrodit'in sağlandı
Resim yazısı ekle
Havacılık ve topçu Barssa tepesini bombaladı, ardından Türk Özel Kuvvetleri ve Ankara'ya dayanan Suriyeli asiler karasal bir saldırıdan kurtuldu

Pazar günü Türk ordusu iki ülke arasındaki gerginliği tırmandırdı ABD tarafından desteklenen Kürt milis karşı Ankara tarafından yürütülen kampanyanın bir parçası olarak kuzeybatı Suriye'de stratejik tepeyi ele geçirildi. "Barsam 14:30 (yerel saat, 13:00 Yunan saat) işgal terimi," Türk Ordusu Genelkurmay Halk Koruma Birimi (YPG) arasında milis karşı iş dokuzuncu gününde yaptığı açıklamada.




Türkiye bir "terör örgütü" değil İslami devlete karşı Washington koalisyon ortağı sıfatıyla açıklanır YPG karşısında kuzeybatısında Suriye'de bir iş bölgesi Afrin, 20 Ocak'ta başladı.

NATO müttefik olduklarını Ankara ile Washington arasındaki gerginlik rağmen, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta şehir Manyezit ABD askerleri geliştirilen kohezyon nerede, doğuda askeri operasyonlarını genişletmeye kararlı söyledi.

"Teröristler onları ne de Manyezit içinde Afrin ne de bekliyor ağrılı ucundan kaçmak mümkün olmayacaktır" diye bir konuşmada Erdoğan Pazar günü söyledi. "(Suriye) sınır temizlenecektir" diye de ekledi.

AFP'ye göre, alanda topçu ve hava kuvvetleri bombardımanları önceki günlerden daha şiddetli.

Türk kuvvetleri tepe kuzeydoğusunda Afrin ilçesine Barsam anlamak için son dokuz gün içinde çalışıyorduk, ama Kürtler ve hava saldırıları etkinliğini sınırlı kötü hava koşulları şiddetli direniş ile karşı karşıya geldi.

yağmur ve sis birkaç gün sonra, iyi havalarda yararlanarak, havacılık ve topçu sabah tepeyi bombaladı ve ardından Ankara tarafından desteklenen Türk özel kuvvetler ve Suriye isyancılar bir kara harekatı başlattı.

Suriye Aza bölgesi ve Türk çeşitleri bakan Barsam tepenin işgal, 20 Ocak'ta operasyon "zeytin dalı" başladıktan sonra Ankara tarafından kaydedilen en önemli zaferdir.

ABD yok sayılması Ankara Irak sınırına faaliyetlerini genişletmek için söz verdi ve hatta Cumartesi yaklaşık 100 kilometre doğusunda Afrin bölgesinin, Manyezit dönüşmüştür askerlerini çekmeyi Washington'a çağırdı "itidal" göstermeye çağırır.

Almanya ve Fransa da dahil olmak üzere birçok ülke ve AB, savaşa devam eden ülkedeki durumu daha da zorlaştıran Suriye'ye müdahale konusunda endişelerini dile getirdiler.

Ankara'nın iş yanıt olarak, Suriye yarı özerk Kürt bölgesi ilkeleri diye Çiğli'de barış görüşmelerine katılmayacağını Pazar günü açıkladı.

Erdoğan'a göre, 20 Ocak'tan beri operasyon zaten yedi Türk askerinin hayatına mal oldu.

Buna ek olarak, Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, 69 asi destekli gerilla ve 78 Kürt savaşçı öldürüldüğünü açıkladı.

Gözlem evine göre, esas olarak Türk bombardımanları nedeniyle 44 kişi öldürüldüğü için siviller pahalı bir fiyat ödemiş durumda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kemik gelişimine iyi gelen besinler

kemik gelişimine besin Sütün andropozdan korunmasını sağlayacak 1 numaralı yemek olduğunu düşünüyor musunuz? Tekrar düşün! Amerikalı araştır...