11 Kasım 2018 Pazar

Araştırma: Kalp hastalığından ve felçten kaçınmak için evlenin

felçten kaçmak için evlenin
kalp hastalığı kaçınmak için evlenin

evlilik önemli yeni bilimsel araştırmaya göre, kalp hastalığı ve ya felç olmasına karşı koruduğu ortaya çıkmıştır.boşanmış ve dul, bekar yüksek kardiyovasküler risk ve bu nedenle zamanından önce ölme olasılığı daha yüksektir var.


 kardiyoloji dergisinde "Kalp" ilgili yayın yapılan Kiel Pro
fesörü Mamas mamas İngiliz Üniversitesi liderliğindeki araştırmacılar, 1963-2015 döneminde, 34 yayınlanmış çalışmaları gözden 42-77 yaş arası iki milyon kişi toplam katılan dünyanın her yerinden.

  meta-analiz, gösterdi koroner kalp hastalığının, özelikle de kardiyoskleroz hastalık ve% 16% 42 daha fazla risk olarak ortalama evli, bekar, boşanmış dul göreli ve.Koroner kalp hastalığından% 42 daha fazla ve inmeden% 55 daha fazladır.


 Boşanma, hem erkeklerde hem de kadınlarda% 35'lik artmış kalp hastalığı riski ile ilişkiliyken, dulluk her iki cinste de felç geçirme olasılığının% 16 daha fazladır. Bir infaktan sonra evli olmayanlar için ölüm riski, hiç evlenmemiş olanlara göre daha yüksektir (% 42).


    Bu buldular takiben , araştırmacılar medeni durumun bağımsız bir kardiyoskleroz risk faktörü olarak dahil edilmesi gerektiğni bildirmişlerdir.Kalan% 20 daha fazla belirsizlik varken bu riskin yaklaşık% 80 bilinen faktörlere (yaş, cinsiyet, hipertansiyon, yüksek kolesterol, sigara kullanımı, diyabet, vb)bağlanabilir.


     Yeni çalışma, daha kalıcı bir partnerin bulunmadığının altını çizerek daha fazla ışık  tutacaktır. evli ilaçlarını daha yakından potansiyel sağlık sorunu olarak erken  tanımak ve bu konuda bir şeyler, uymaları çünkü araştırmacılara göre evliliğin koruyucu etkisi olabilir, daha iyi mali güvenlik ve istikrar var, daha az yanlız ve daha sosyal destek



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kemik gelişimine iyi gelen besinler

kemik gelişimine besin Sütün andropozdan korunmasını sağlayacak 1 numaralı yemek olduğunu düşünüyor musunuz? Tekrar düşün! Amerikalı araştır...