16 Haziran 2018 Cumartesi

Eklemlerinizi yok eden yiyecekler ve içecekler

 yiyecekler ve içecekler Eklemlerinizi yok eden
eklemlerinizi yok eden yiyecekler ve içecekler

" Diz dostu" bir diyet, artriti koruyabilir veya durumun semptomlarının yoğunluğunu azaltabilir.


Eklemlerinizi korumak için hangi yiyeceklerden yapılan bir araştırma, peynirin muhtemelen çeşitli tiplerde yağlı peynir içeriği nedeniyle osteoartritin gelişimini hızlandırabileceğini gösterdi.

2.içecekler

Harvard Üniversitesi'de yapılan bir araştırmaya göre, günde bir meşrubat, herhangi bir meşrubat içmeyen kadınlara kıyasla, artmış rıomatoid artrit riski taşıyan kadın nüfusuyla ilişkiliydi.

3.Bira

Artan bira tüketimi, bir İngiliz çalışmasında, kalça veya dizde artmış osteoartrit olasılığı ile ilişkilendirilmiştir.Korelasyon muhtemelen abdomende biriken yağa ve dolasıyla vücudun alt kısmına uygulanan artan basınca bağlıdır.

4.pastırma

Domuz pastırması içeren yüksek miktarda doymuş iltihaplanmaya katkıda bulunur ve bu da artrit semptomlarının daha da kötüleşmesine neden olur.

5.Kızarmış

Kızarmalar vücutta artan vücut ağırlığı ve artmış iltihap belirteçleri ile ilişkili olan zararlı trans yağ bakımından zengindir.Kızartılmış gıdalara ek olarak, yağlar da hazır pişmiş ve sağlıksız atıştırmalıklara bulunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kemik gelişimine iyi gelen besinler

kemik gelişimine besin Sütün andropozdan korunmasını sağlayacak 1 numaralı yemek olduğunu düşünüyor musunuz? Tekrar düşün! Amerikalı araştır...