20 Ocak 2018 Cumartesi

Suriye'de Kürt bölgesi üzerindeki Türk saldırısı

Kuzeybatı Suriye'de Afrika Kürt bölgesi olan Kürt köylerine yönelik çekiçlerin bombalanması Türk ordusu tarafından gerçekleştirildi. Türk-Amerikan ilişkilerinde ve Şam ile ilişkilerinde yeni bir kriz tetikleyebilecek saldırı Perşembe gece yarısı başlayarak Cuma sabahı da devam etti.
o tanındığı isimle Türkiye, bu herhangi bir Türk savaş sineği vurmaya konusunda uyardı Şam kızdırdı olmasına rağmen, Pamukova'da hava saldırıları ile devam etme onayını sabitlemek için ordunun başını gönderir Hava sahasında.
Suriye Dış işleri Bakan Yardımcısı Faysal Melda Afganistan'ın askeri müdahalesinin "Türkiye için bir gezi olmayacağını" ve saldırgan bir eylem olarak değerlendirileceğini söyledi.
Ruslar mı gidiyor?
Bu arada Türk basında çıkan haberlere göre, ülkedeki Rus askerleri Rus tarafının teyit etmediği bilgileri terk etmeye başladı. Türk ajansı Anadolu'ya göre, 170 Rus askeri bu öğleden sonra Afrika'nın yaklaşık 15 kilometre güneyindeki bir bölgede taşınacak.
Kuruluş ayrıca bazı Rus askeri birlikler zaten Aferin o sınırındaki Azan bölgesinde şehirlerde gelmiş olduğunu bildirdi.
Höyük ile 70 saldırı
Ankara resmen askeri operasyon kendisi için uyardı itiraf ederken köylerde YPG ekibi Aferin Kürt gerillalara göre en az 70 havan çarpmış "in ."
Türkiye İslam Devleti PKK Kürt isyancıların ortakları ile mücadelede ABD tarafından desteklenen ve bunlara karşı askeri tedbirler alacağını açıkça belirtmiştir Suriye'deki Kürt YPG savaşçıları, görüyor.
Savunma Bakanı Nurten Tanıklı "saldırı başladı" dedi.
"İş fiilen sınır üzerinden bombalanarak başlamıştı. Ve ben de deyince, demek istediğim: Bu başladı ve Kuzey Suriye'deki terörist gruplar ve terörist unsurlar ortadan kalkacak. Başka yolu yok "dedi.
Nurettin , Afrika'daki kuşatma bölgelerinde ve diğer bölgelerdeki Suriyeli savaşçıların yanı sıra Kürt savaşçılarının da "Türkiye için gerçek ve büyüyen bir tehdit" olduğunu söyledi.
"Operasyon yapılacak ve terör örgütü temizlenecek" diye ekledi.
Dünden bu yana Suriye sınırındaki bir Türk ordusu bir araya geldi ve gözlem altında.
YPG sözcüsü, Türkiye'nin bu saldırıyı, Türkiye'nin askeri harekete geçme tehdidinde bulunduğu günden bu yana en kötü yaptığını söyledi.
"Bombalamalara bütün gücümüzle cevap vereceğiz" dedi.

ABD ile olan ilişki
Suriyeli Kürtlere karşı Türk askeri operasyonu kritik noktada Washington ile Ankara'nın ilişkilerini getirebilir.

ABD -Temel NATO müttefiki Türkiye ile her iki kol  için tedarikçi ve Suriye Topraklarda askeri koalisyon  hamisi, şimdiye kadar çalışıyor diğer taraftan  için ... rastlantı ıslık birinde, Türk tehditlerine kararsız tutum uyulması kuzeydoğu Suriye başta olmak üzere kuvvetler LPG tarafından, 30.000 kişilik bir sınır kuvveti kurmakla ilgili planlarına gelen öfke Ankarayı yatıştırmak için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kemik gelişimine iyi gelen besinler

kemik gelişimine besin Sütün andropozdan korunmasını sağlayacak 1 numaralı yemek olduğunu düşünüyor musunuz? Tekrar düşün! Amerikalı araştır...