23 Ocak 2018 Salı

Sekizi ihraç edilmeyecektir

"Sekizi ihraç edilmeyecektir", Türkiye'ye Tektoniğinin yanıtı
Sekiz Türk askerinin iade edilmemesi Adalet Bakanı İstavroz İskonto tarafından yapıldı ve konunun Yüksek Mahkeme kararı sonrasında kapatıldığına vurgu yaptı. Kendisi, hükümletin duruşmanın Yunanistan'da yapılma olasılığını araştırmak için bulunduğunu belirtti.Bakan ve Türk Adalet Bakanlığı heyeti arasındaki toplantıda Türk askeri meselesi görüşüldü. "Elbette memurların meselesi tartışıldı. Mevzuat çerçevesi bizim tarafımızdan öne sürülmüş ve Türk tarafı tarafından tamamen anlaşılmıştır. Konuya gelince, Yunan hükumeti Yunanistan Başbakanı görüşlerini dile getirdi. "Dedi.

Yetkili, Yüksek Mahkemenin kararını takiben sekiz konunun sona ermiş olduğunu da belirtti. "Yüksek Mahkemenin kararı ilgili kişiler için suçluluk kanıtları çıkmaz. Kararın önemli olduğunu düşündüğü bir şeye gidiyor. Türkiye'de mevcut şartlar altında, bu subayların uluslararası kurallar tarafından öngörülen adil bir çalışması olmayabilir. Bu nedenle, tamamen saygı gören Yargıtayın kararı Türk tarafında ciddiye alınmalıdır "dedi.

Davanın Yunanistan'da yapılma olasılığı konusunda hükümletin böyle bir olasılığın var olduğunu vurgulayarak soruşturma açacağına dikkat çekti. "Türk makamlarının yapacakları onların yetkileri. İmkanlar var. Onlar, Yunan Ceza Kanununda açık ve net bir şekilde formüle edildi, bu nedenle şu an yasal olarak harekete geçmek onların takdirindedir "diye açıkladı.

Türk tarafı sekizine karşı dava açmalı, savcıyı kovuşturmalı ve Türk yetkililerin açıklamış olduğu olaylara dayanarak yargılamalıdır.

Belge katılan "8" örgüt üyeleri, terör otoriter veya kuruluşun herhangi başka bir biçimde kovuşturma hakkı verilmiş Ceza Kanun'unun 8. durumunda kapsamına girer ve edip, olsun, olduğu belirtmelidir ve Yunanistan'da ve Türk tarafının teşkilatına katılımları için yeni unsurlar sunulmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kemik gelişimine iyi gelen besinler

kemik gelişimine besin Sütün andropozdan korunmasını sağlayacak 1 numaralı yemek olduğunu düşünüyor musunuz? Tekrar düşün! Amerikalı araştır...