31 Ağustos 2017 Perşembe

Myanmar'da Müslümanlar insanlığa karşı suç

Myanmar'da Müslümanlar insanlığa karşı suç

Myanmar'da Müslümanlar insanlığa karşı suç

Myanmar'da Müslümanlar insanlığa karşı suç

Myanmar ordusu, ülkenin Batı eyaletinde kanlı bir darbe yapan ve Müslüman azınlık üyeleri binlerce güvenlik güçlerinin elinde çete tecavüz, işkence ve cinayetlerle ilgili büyük hikayeler anlatmak için Bangladeş sınırında , yerlerinden olan var

Myanmar  Müslüman azınlık insanlığa karşı suç kurbanı olması muhtemeldir, bugün (UNHCR) Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği açıklamada, eski BM Genel Sekreteri Kofi Annan, ülkedeki devlet seyahat edecek sırasında bir ziyaret için geldiği zaman.

Myanmar ordusu, ülkenin Batı eyaletinde kanlı bir darbe yapan ve Müslüman azınlık üyeleri binlerce Bangladeş sınırında  göçmenler ile güvenlik güçlerinin elinde çete tecavüz, işkence ve cinayetlerle ilgili büyük hikayeler anlatmak için.

Yaklaşık 30 bin  uydu görüntülerine göre,  köylerinde yüzlerce bina tahrip edildiğini açıkladı (HRW) ev ve İnsan Hakları İzleme Örgütü, onların kaçtı.

Ordu geçen ay polis karakollarına saldırıların sorumlusu olarak "teröristleri" aramaktadır hükümet bu suçlamalara ve puan vermez.

Ancak, bölgede olan gazeteciler belirttiğim gibi, Myanmar yetkililer, insani yardım örgütlerinin ve medya çalışanları katliam olduğunu iddia olduğu bölgelere ulaşmak için izin vermeyin.

Dün, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Myanmar makamları tarafından Ροχίνγκια tedavisi insanlığa karşı suç miktarı, Haziran ayında yayınlanan bir rapor bulgularına yineledi olabileceğini vurguladı vardı.

Ayrıca en az 10 bin Bangladeş'te geçen ay geldi, BMMYK göre.

Gelenlerin sayısı son birkaç hafta içinde yaklaşık 10 yıldan beri "çeşitli insani kuruluşların verilerine göre, tahmin ediyoruz. BM için Vivian Tan, bölgesel sözcü, ancak bu durum hızla gelişiyor ve gerçek artış daha fazla olabilir," dedi.

H UNHCR Bangladeş insani erişim zor ise güvenli sığınak "denir.

İnsani bir krizi önlemek için sınırları açmak için uluslararası toplumun çağrıları görmezden, Bangladeş ülkesinde  gelenler durdurmak için "olağanüstü önlemler" almak Myanmar davet etti.

Ülkenin  Albay  al Zahid, baş Güney Bangladeş ile devlet  bağlayan nehir Naff'a geçmeye çalıştı sekiz tekne giriş altı Pazar günü Bangladeş reddetti iken Pazartesi geri itti olmuştur, dedi.

Dhaka göre, Müslüman azınlık binlerce daha fazla kişi sınırda toplandı, ama Bangladeş hükümeti girmelerine izin vermeyi reddediyor. Son iki hafta içinde ülkenin yetkililerinin binden fazla  engelledi, kadın ve çocuklar arasında, ülkeye girmek için.

120 binden fazla  mülteci kamplarında şiddetli Budistler ve Müslümanlar arasında çıkan çatışmalar üzerine protestoların 2012 yılından bu yana depolanan iken.

Son birkaç yılda Myanmar milliyetçiliğin güçlendirilmesi dışlanmış, kötü koşullar tanınan vatandaşlık olmadan ve yaşayan Müslüman azınlığa karşı düşmanlık daha da şiddetlendirdi.

Myanmar Başbakanı taraftan, Senin Gibi Nobel Barış Ödülü kazanan Αούνγκ, bugün barıştan yana ve "ulusal uzlaşma konuştu.

Singapur'da iş liderleri Forumu'nda konuşan Ve özellikle devlet  şiddet söz değildi, ama daha fazla yatırımcı çekmek amacıyla, ülkenin istikrara ihtiyacı olduğunu vurguladı.

"Bildiğiniz gibi, birçok zorlukla karşı karşıyayız. Birçok etnik toplulukların bir ülkeyiz ve hukukun üstünlüğü" istikrar için çalışmalıyız, Myanmar Başbakanı işaret etti.

"Şirketler sabit olmayan ülkelerde yatırım yapmak istemiyor. İstikrarsızlık istemiyoruz, ama ülkemizde bölünmeler uzun bir geçmişi var. Ulusal uzlaşma ve barış için gerekli olduğunu" vurguladı.

2 yorum:

  1. Merhaba ben Ahmet paylaşımin çok güzel olmuş tesekurler ederim devamı ni diliyoruz.

    YanıtlaSil
  2. merhaba yorumun için cok tsk ederim

    YanıtlaSil

kemik gelişimine iyi gelen besinler

kemik gelişimine besin Sütün andropozdan korunmasını sağlayacak 1 numaralı yemek olduğunu düşünüyor musunuz? Tekrar düşün! Amerikalı araştır...